Samsung Family Hub е новият семеен портал към умния дом на бъдещето

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В поредицата ни за умния дом, която реализираме съвместно със Samsung и техните смарт уреди, в последните седмици ви разказах за роботизирани прахосмукачки от други галактики, умни телевизори и дори за свързаната с интернет пералня, която може да бъде управлявана през телефона.

Днес няма да ви предложа видео ревю, защото следващият продукт все още не се предлага на българския пазар, но реших, че е съвсем по темата и би било интересно да си поговорим за т.нар. Family Hub на Samsung – хладилник с интегриран сензорен дисплей и възможност за комуникация с мрежата и други устройства, който може да се превърне в центъра на съвременния умен дом.

Тук всъщност не говорим просто за хладилник, защото – да, от една страна Family Hub е и това, но от друга – той е събирателен център за цялото семейство и съвременен начин за комуникация у дома и организиране на времето заедно.

Samsung Family Hub @ nixanbal

Ще започна тъкмо с последното. На големия сензорен екран можете да създадете профили за всеки член от семейството и всеки може да има свой собствен календар със задачи. Това позволява да бъдат обменяни бележки, списъци за пазаруване и други задачи, а освен това Family Hub обединява всички календари в един общ и показва кога например графикът на всички позволява да се организира ходене на кино или излет в планината.

Samsung Family Hub @ nixanbal

Може би по-интересната за мен функционалност засяга възможностите за ползване на приложения за слушане на музика и гледане на видео. Радио през TuneIn или любимите плейлисти в Spotify, разбира се, са достъпни тук, а любопитна екстра е, че докато в хола гледате филм на телевизора, можете да го пуснете успоредно и на екрана на хладилника, така че когато отидете за още пуканки до кухнята, да не изпускате нищо. Хитро.

Samsung Family Hub @ nixanbal

Така стигам до функционалността на хладилник, само че в значително по-смарт вариант от този, който например аз имам в кухнята си. Първо – срокът на годност. Това е сценарий от умния дом на бъдещето, за който много пъти е ставало дума тук, а Family Hub най-после започва да го реализира. При прибирането на покупките в хладилника можете да зададете срок на годност, след което той ще изписва оставащите дни до него за всеки продукт и ще ви предупреждава с известия, когато храната е на път да се развали.

Samsung Family Hub @ nixanbal

Другата забавна екстра е по всяко време да можете да надникнете в хладилника си през смартфона. Това става с помощта на три камери, които правят снимка на вътрешната част всеки път, когато затворите вратата. Така на мобилния си можете винаги да проверите какво има вкъщи и какво трябва да напазарувате.

Samsung Family Hub @ nixanbal

През големия тъчскрийн могат също да бъдат създавани списъци за пазаруване, които директно да бъдат изпращани на смартфона на другия член от семейството, който например сега се прибира от работа и може да мине през магазина.

И накрая, разбира се – хладилникът може да служи за показване на рецепти, които между другото може и да ви прочита, докато сте му обърнали гръб и внимателно смесвате съставките.

Samsung Family Hub @ nixanbal

Това е Family Hub на Samsung. Не мога да го нарека просто умен хладилник, защото по-скоро ми се струва, че подобни уреди ще ни предложат много повече в бъдеще. От това да сме по-организирани в ежедневието, през това да сме по-оптимизирани в пазаруването на храна, та чак до още един начин да достъпваме медийно съдържание. Да, дори в кухнята.

Надявам се много скоро да видим този и още нови уреди от това ново поколение и на българския пазар.

Източник: nixanbal.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар