Samsung Galaxy S24 Ultra може да предложи сериозна промяна в зуум камерите

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Samsung тепърва ще представи новите си смартфони със сгъваеми дисплеи, но вече започнаха да се появяват някои слухове за флагман серията Galaxy S24, очаквана в началото на 2024 г. Нова информация сега твърди, че премиум моделът Ultra догодина ще получи промяна в конфигурацията камери. 

Galaxy S23 Ultra разполага с две камери за оптично приближение – 3-кратно и 10-кратно. При Galaxy S24 Ultra обаче се говори, че 3х камерата ще отпадне, а на нейно място ще се появи камера за 5 пъти оптичен зуум. Перископната камера за 10х приближение без загуба в качеството ще остане. Тази промяна означава, че потребителите ще разчитат на по-чисти снимки при 5-кратен зуум, но пък ще изчезне опцията за по-близки кадри с оптично приближение, например портрети. В последния случай ще трябва да бъде намесен т.нар. хибриден зуум, който не е съвсем без загуба на качеството, но също предлага много добри резултати. 


Такава практика има и Apple, като при iPhone 14 Pro Max например се предлага 3-кратно оптично приближение, но в интерфейса има стъпка до 2х зуум с чудесно качество.

Идеалният вариант би бил една камера с продължителен оптичен зуум от 3х до 10х, каквато се говореше по-рано, че ще бъде въведена с Galaxy S24 Ultra. Новият източник обаче не потвърждава тези слухове и на този етап са малко вероятни. Sony обаче имат подобно решение, така че да се надяваме, че скоро ще го видим и при други производители. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар