Samsung Galaxy Watch Active 4 може да нов 5-нанометров процесор и екан с по-тънки очертания

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Тази седмица на своята конференция за разработчици Google обяви, че заедно със Samsung са преработили изцяло Wear OS – платформата за смартчасовници, която досега сякаш не се радваше на особено внимание от производителите. Малко след анонса започнаха и слуховете около следващото поколение на Galaxy Watch, за който се твърди, че ще има нов процесор, промени по екрана и дизайна.

Относно външния вид на часовника се посочва, че той вече ще използва изцяло плоско стъкло за екрана си, а не 2.5D, каквото виждахме при предходни модели (Galaxy Watch Active 2 на изображението горе). Това означава, че виртуалният ринг за навигация из интерфейса може и да бъде премахнат.

Дисплеят ще има и по-тънка рамка.

Колкото до тялото – то щяло да бъде с по-солидна изработка, вероятно от титаниева сплав, твърди източникът

По отношение на характеристиките няма много детайли, освен че Samsung ще използва чип, произведен по 5-нанометро процес. Това ще направи смартчасовника не само по-мощен и способен да изпълнява по-тежки задачи и да работи с по-сложни приложения, но и се очаква да доведе до по-висока енергоефективност и удължен живот на батерията. 

Последното беше едно от ключовите обещания при представянето на новата платформа за смартчасовници на Google, която е нещо като микс от Wear OS и Tizen OS. 

Не е упоменато, но е възможно часовникът да бъде обявен на следващата смартфон премиера на Samsung, която вероятно ще се състои през лятото и ще включва двата смодела със сгъваеми дисплей Galaxy Z Fold 3 и Galaxy Z Flip 3. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар