SAS оставя стотици хиляди пътници на земята – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Скандинавските авиолинии САС обявиха, че отменят над 1200 полета в понеделник и вторник заради стачка на пилотите си в Дания, Норвегия и Швеция, която вече засегна стотици хиляди пътници, съобщава Ройтерс.

Пилотите настояват за компенсации за орязването на заплатите си и загубата на част от социалните си придобивки – мерки, предприети през 2012 г. заради лошото финансово състояние на авиокомпанията по това време.

Стачката на летците започна в петък и за три дни засегна около 70% от полетите и наруши плановете на 170 000 души. Авиокомпанията предложи да компенсира с алтернативни полети пътниците, които искат да се приберат по-бързо у дома. Някои от пътниците обаче се оплакаха в социалните мрежи, че не могат да се свържат с авиопревозвача за информация за отменените си полети.

САС, който е съвместно притежание на шведското и датското правителство, заяви, че е готов да поднови преговорите с пилотите, но предупреди – ако изпълни всичките им искания, то това ще има тежки финансови последици за компанията.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар