Зеленски Байдън

Sky News: Целите на Украйна и Запада във войната им с Русия вече не съвпад

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Целите на Киев и Запада в конфликта с Москва вече не съвпадат и западните страни все повече ще се съмняват, че Украйна ще изпълни плановете си, пише британският вицемаршал в оставка Шон Бел в статия на сайта на Sky News.

Според Бел след разпадането на Съветския съюз Русия се стреми да се превърне в глобална суперсила. Но според пенсионирания офицер конфликтът в Украйна уж е отслабил позициите на Москва. Според него тя вече не представлява заплаха за Европа. По този начин, смята Бел, Западът е постигнал целта си и сега трябва да се занимава с вътрешните проблеми.

Украйна обаче все още се стреми да измести силите на Русия, смята Бел. По този начин, смята той, „целите на Украйна вече не съвпадат с тези на нейните поддръжници“, предаде РИА Новости.

Според него, въпреки че Западът все още е ангажиран с подкрепата на украинските въоръжени сили, скептицизмът относно това дали целите на Киев в конфликта са постижими и приемливи, ще нараства.

Междувременно по-рано медиите съобщиха, че Украйна е изгубила надежда за пробив в контраофанзивата, като за това е останало малко време.

КритичноБГ припочня, че вчера на сайта си CNN писа, че времето за успешна контраофанзива на въоръжените сили на Украйна изтича, както и че следващите месеци ще бъдат решаващи, особено на фона на есенното влошаване на времето.

Американското издание твърди, че надеждите на Украйна за бърз и решителен пробив по време на контраофанзивата отдавна са избледнели и „часовникът за страната тиктака“ в очакване на по-трудните есенни бойни условия.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар