SLIDESOFIA ONLINEЕКСЛУЗИВНОПОСЛЕДНИ НОВИНИ Втасахме я! Превозвачите: Заради арогантните управляващи България остава без транспорт на 10 май

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Още от 10 май всички превози спират-автобуси, товарни автомобили. След като правителството действа така арогантно, ние съответно няма да отстъпваме. След скандалната пресконференция на „Продължаваме промяната“ вече смятаме да предприемем действия от 10 май. Решенията ще се вземат от всички в бранша, най-накрая трябва да бъдем чути и да има резултати. Искаме оставка на трима министри, вицепремиерите Асен Василев и Гроздан Караджов, както и на транспортния
министър Николай Събев, не на цялото правителство, искаме не само да ни чуят, но да има и резултати“, това каза по NOVA NEWS Йордан Арабаджиев, Изпълнителен директор на Съюза на международните превозвачи.

„От два месеца уж сме в комуникация с правителството и предлагаме пакет от мерки. които да помогнат да се овладеят инфлационните процеси. Предложихме премахване за шест месеца на био добавката и намаляване акциза на горивата. Дори и държавите членки, които са на минимални ставки, могат да намалят акциза. Правителството не прави нищо, но автомобилния бранш е изцяло обединен, предлагаме и толтакси да не се искат за второстепенните пътища“, заяви още Арабаджиев.

„Бяхме убеждаване, че България не може да намали акциза си, което се оказа, че не е вярно. Министър Василев сведе дебата на ниско ниво, истината е, че всички превозвачи плащат, и то на момента. На фона на криза да се налага толтакса на второстепенните пътища е алогично“, категоричен е той.

„При тези цени на толтаксите транспортната услуга ще се повиши и всеки български гражданин ще плаща по 500 лева на година, прогнозира Йордан Арабаджиев.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар