Snapdragon 8 Gen 3 може да предложи нова конфигурация на процесорните ядра

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Първите смартфони със Snapdragon 8 Gen 2 едва започнаха да излизат на пазара, а слуховете вече говорят за Snapdragon 8 Gen 3. Нова информация от източник в Twitter твърди, че следващият голям ъпгрейд в премиум чиповете на Qualcomm ще включва и нова конфигурация на процесорните ядра.

Snapdragon 8 Gen 3 би трябвало да бъде обявен в края на 2023 г. и да видим първите смартфони с него през декември 2023 г. или в началото на 2024 г.Говори се, че при този чипсет с модел SM8650 и кодово име Lanai ще имаме процесор с ядра в конфигурация 1 + 3 + 2 + 2. Това означава едно супер мощно “Gold+” ядро Cortex X, три ядра “Gold” от типа Cortex-A7xx, две ядра “Titanium” Cortex-A7xx и още две “Silver” ядра Cortex-A5xx. 


Snapdragon-8-Gen-3-Kuba-Wojciechowski

За сравнение при Snapdragon 8 Gen 2 конфигурацията на процесорните ядра е 1 + 2 + 2 + 3. Това означава, че при новия чипсет най-слабите и енергоефективни ядра ще бъдат с едно по-малко, а по-мощните от тях – с едно повече. Не е ясно как ще се отрази тази промяна на енергоефективността, но пък със сигурност трябва да видим по-добри резултати при мултикор бенчмарковете.

Друга информация от същия източник за Snapdragon 8 Gen 3 твърди, че той ще включва графика Adreno 750 и ще поддържа само 64-битови приложения, а процесорните ядра по-горе ще бъдат чисто нови. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар