Snapdragon 8 Gen 4 може да бъде с до 30% по-скъп от Gen 3

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

По-високата продуктивност за следващата генерация мобилен чип на Snapdragon, както и преминаването към 3 нанометрова технология, може да доведе със себе си и нови, доста по-високи цени на флагшип смартфоните през 2025 г.

Според един от най-уважаваните технологични анализатори и лийкъри Ming-Chi Kuo, освен по-добра продуктивност, Snapdragon 8 Gen 4 ще донесе със себе си и доста по-висока цена от тази на по-малкия си брат Snapdragon 8 Gen 3.

Очаква се цената на новия флагшип чип на Qualcomm да бъде между $230 и $240 на бройка, в сравнение с цената на Gen 3, която варира между $190 и $200. Gen 4 би трявало да се превърне и в един от първите мобилни чипове за Android, които ще използват 3 нанометрова технология, след като Apple я въведе с A17 серията в iPhone 15 Pro миналата година.

8-gen-3-social-image

Повишаващият се интерес и интеграция на изкусвен интелект в смартфоните от висок клас са сред водещите причини, които от Qualcomm изтъкват за наблягането над още по-високата производителност при Gen 4, която да осигури на флагшип устройствата достатъчно технологична мощ, с която да извършват AI процесите без никакъв проблем. Това обаче със сигурност ще доведе със себе си дори по-високи пускови цени за крайните потребители – риск, който мобилните производители ще трябва да поемат.

Повече информация за Snapdragon 8 Gen 4, включително и кога точно ще бъде наличен, ще научим през октомври по време на Snapdragon Summit в Мауи, Хаваи. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар