Sony основава Sony Mobility, която ще разработва електромобили

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

На изложението CES 2022 в Лас Вегас Sony обяви, че през пролетта ще основе нова компания с името Sony Mobility, която ще се занимава с разработката на електромобили. Това всъщност не е нова тема за японския технологичен гигант и още през 2020-а, пак на CES, изненадващо беше показан концептуален електромобил Vision-S. За него година по-късно чухме, че вече се тества по обществени пътища в Европа.  

На тазгодишното изложение във Вегас Sony представи Vision-S 02, който е прототип на електрически SUV и е оборудван догоре с технологични решения, разработени от японците. 

Sony Vision-S 02

Sony Vision-S 02

Vision-S 02 има щедра инфоразвлекателна система, включително възможност за дистанционно свързване с PlayStation 5 с цел разцъкване на игрите от конзолата в купето, както и говорители в седалките, осигуряващи 360 Reality Audio звук. 

Sony Vision-S 02

Sony Vision-S 02

Електромобилът също така има 40 сензора, включително CMOS и LiDAR, инсталирани отвътре и отвън, подпомагащи системите за сигурност, които анализират околната среда в реално време. 

Sony Vision-S 02

И, сякаш за да подчертае сериозността на намеренията си, Sony днес обяви, че напролет ще основе нова компания Sony Mobility, я която ще отдели тези разработки и която ще има за цел да проучи възможността електромобил с японската марка реално да стигне до пазара и крайните потребители. 

Sony Vision-S 02

Припомням ви, че вече от години се говори, че Apple работи по собствен самоуправляващ се електромобил, но до днес нямаме идея как ще изглежда моделът и дали реално ще стигне до пазара. Xiaomi и Huawei също имат амбиции в тази сфера, като си партнират с традиционни автомобилни производители, а те ще осигуряват технологиите за колите. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар