Sony PlayStation 5 излиза в Европа на 19 ноември на цени от 400 евро

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

След като по-рано тази година Sony разкри дизайна на PlayStation 5, сега от компанията обявиха подробности за пазарния дебют на новата си игрова конзола. Оказва се, че няма да чакаме много – PS5 ще бъде на пазара още през ноември, а стартовата цена е 400 евро. 

Всъщност световните продажби на PS5 ще започнат на 12 ноември, но само на седем ключови пазара – САЩ, Канада, Мексико, Австралия, Нова Зеландия, Япония и Южна Корея. В Европа конзолата се очаква на 19 ноември.

PS5 Digital Edition ще бъде на препоръчителна продажна цена от €399.99, а PS5 с Ultra HD Blu-ray диск ще бъде на цена от €499.99.

От Sony посочват, че и двата модела на PS5 използват един и същ специален процесор с интегриран CPU и графичен GPU процесор за графика с висока детайлност до 4K, както и ултрависокоскоростен SSD с интегриран вход/изход, който осигурява светкавично бързо зареждане. 

screencapture-blog-playstation-2020-09-16-playstation-5-launches-in-november-starting-at-399-for-ps5-digital-edition-and-499-for-ps5-with-ultra-hd-blu-ray-disc-drive-2020-09-17-10 59 22

При анонса Sony също така показа нови заглавия в игровото портфолио на PS5, включително Final Fantasy XVI, Fortnite, Hogwarts Legacy и ново заглавие от поредицата God of War.

Интересното е, че при премиерата на PS5 производителят ще пусне и специални версии на някои от новите PS5 заглавия за предното поколение PS4. Това са Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, Sackboy A Big Adventure и Horizon Forbidden West. Те по начало са разработени да се възползват от PS5 и нейните нови характеристики, като високоскоростния SSD и DualSense контролера, но собствениците на PS4 също ще могат да ги играят. 

Бяха обявени и аксесоарите за PS5 + техните цени: DualSense безжичен контролер (самостоятелен) – €69.99, PULSE 3D безжичен хедсет с 3D аудио и два шумопотискащи микрофона – €99.99, HD камера с два 1080p обектива – €59.99, Media Remote дистанционно управление – за контрол на филми и стрийминг услуги – €29.99, DualSense Charging Station – зарядна станция за зареждане на два DualSense безжични контролера – €29.99.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар