Sony WH-1000XM4 идват с повече екстри и още по-добра изолация на околния шум

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Sony представи четвъртото поколение на своите премиум слушалки с активна изолация на околния шум WH-1000XM4. Новият модел предлага познат дизайн, но идва с допълнителни екстри и още по-добро премахване на нежеланите звуци. 

Както се очакваше, новите WH-1000XM4 имат идентичен дизайн със своя предшественик, като залагат на същия чип QN1, същите сензорни контроли по двете миди и обещават 30 часа живот на батерията.

Слушалките идват с нова система Bluetooth Audio SoC, която се настройва към музиката и околния шум над 700 пъти в секунда и с нов алгоритъм, HD шумопотискащият процесор QN1 прилага обработка за шумопотискане в реално време. Освен това Edge-AI анализира музиката в реално време и разпознава музикални инструменти и жанрове, както и отделни елементи на всяка песен, за да възстанови звука във високата гама, губещ се при компресия. 

WH-1000XM4 B Swivel-Large

WH-1000XM4 използват и нова технология Precision Voice Pickup, която контролира пет от микрофоните в слушалките и извършва усъвършенствана обработка на аудио сигнали, за да улавя гласовете ясно и точно за разговори и Speak-to-Chat. Последното също е нова функция – тя автоматично разпознава когато започнете да говорите и спира музиката в слушалките ви, докато не спрете. 

WH-1000XM4 B Earpad-Large

Добавена е и функцията Wearing detection, която разпознава дали слушалките са поставени върху главата или не и спрямо това спират възпроизвеждането на музика, за да се спести енергията на батерията. Използвайки сензор за близост и два акселерометъра, слушалките автоматично спират музиката при сваляне и възобновяват възпроизвеждането ѝ след поставяне отново.

WH-1000XM4 Adaptive sound control waiting-Large

WH-1000XM4 вече могат да се свързват с две Bluetooth устройства едновременно. Когато получите обаждане, слушалките ви разпознават от кое устройство идва то и се свързват с него автоматично. Освен това има възможност за плавно превключване на слушалките между двете устройства само с едно докосване.

WH-1000XM4 Wearing detection OFF-Large

Sony WH-1000XM4 ще се предлагат на цена от 729 лв. и ще бъдат налични това лято в черен и сребрист цвят.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар