SpaceX отложи изпитателния полет на Starship с един ден

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Компанията SpaceX отложи своя втори опит за изстрелване на ракетната система Starship в космоса с един ден за събота, съобщи главният изпълнителен директор Илон Мъск, като каза, че част от хардуера за управление на полета трябва да бъде подменена, предава БТА.

Изстрелването е планирано да се осъществи в рамките на 20 мин. в 8 ч. сутринта местно време (13 ч. по Гринуич, 15 ч. българско време) от площадката на компанията близо до Бока Чика, Тексас.

SpaceX цели да направи втори опит за изстрелване на своята 122-метрова ракетна система Starship в космоса. По време на първия опит през април ракетата се взриви приблизително четири минути след излитането от Тексас.

Представители на компанията казаха, че ракетата е била готова за полет от месеци, в очакване на разрешението от Федералното управление по авиация, което компанията получи в сряда.

Планираният полет е един от многото важни тестове в кампанията на SpaceX за създаване на ракета за многократна употреба, способна да изпрати около 150 тона сателити в космоса, както и хора до Луната и евентуално до Марс.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар