Spotify също предпиема масови съкращения

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Шведската група Spotify, която е лидер при аудио платформите, обяви днес, че съкращава 6 на сто от служителите си или около 600 позиции, предаде Франс прес. Това е последният епизод от серия уволнения сред технологичните гиганти с цел намаляване на разходите.

През следващите часове ще има индивидуални срещи със засегнатите служители„, заяви в онлайн съобщение главният изпълнителен директор и съосновател на водещата компания за музика онлайн Даниел Ек.Ако трябва да се върна назад, бях прекалено амбициозен, инвестирайки с по-бърз темп от растежа на оборота ни„, написа той в съобщение до служителите. „По тази причина съкращаваме служителите ни с около 6 на сто в групата„, обяснява шефът на компанията, чиито акции се котират на Нюйоркската борса.


Стокхолмската компания трупа загуби от няколко години въпреки все по-големия брой абонати и преднината пред конкурента Apple Music.

Както знаете, положихме значителни усилия през последните месеци, за да намалим разходите, но това просто не бе достатъчно„, оправда се днес Даниел Ек.

Съобщението на Spotify, който трябва да публикува годишните си резултати на 31 януари, следва серия от планове за съкращения сред световните дигитални гиганти през последните седмици, въпреки че те представляват малък дял от общия им брой служители.

След освобождаване на служители в Amazon, Meta и Microsoft, Google на свой сред обяви в събота, че съкращава 12 000 работни места в света или малко над 6 на сто от служителите си. Microsoft съобщи в сряда, че до края на март ще освободи 10 000 души.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар