Synaptics показаха скенера за пръстови отпечатъци, който може ще видим у Galaxy S8

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

За Galaxy S8 вече чухме, че ще е първият смартфон в света, който ще използва нов тип скенер за пръстови отпечатъци. Оптично базираното решение беше току-що представено от Synaptics, които вероятно ще го доставят на корейците за новия им флагман в началото на 2017 г.

Новият оптичен скенер за пръстови отпечатъци се нарича Synaptics FS9100 и е част от новата серия биометрични решения за аутентификация Natural ID. Интересното при него е, че може да бъде позициониран под 1 мм слой стъкло.

Това ще бъде полезно в случая на S8, тъй като за модела се говори, че няма да има хоум бутон и скенерът трябва да бъде позициониран в рамката под екрана – т.е. под стъклото. 

Synaptics казват, че при новия скенер е подобрено разпознаваето на мокри пръсти и че той е защитен от вода и драскотини, понеже е под стъклото. Всъщност точно това би трябвало да притеснява потребителите, защото дори Gorilla Glass се драска неусетно. 

Очаква се Synaptics FS9100 да влезе в масово производство във втората четвърт на 2017 г. Имайки предвид, че Galaxy S8 се чака през февруари – все още не е ясно дали това е финалното решение за скенера на Samsung или ще се търси друг доставчик. Има опция корейците и сами да произвеждат сензора. 

Източник: nixanbal.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар