Bird

TELUS съдят BIRD.BG заради заплахи срещу техни служители

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Технологичната компания TELUS International Bulgaria обяви, че е предприела „необходимите юридически действия“ срещу сайта BIRD.BG. Причината – изявление във фейсбук страницата на сайта от събота (26 ноември). В него BIRD.BG критикуват фирмата, „модерираща съдържанието на Facebook в България“, че заглушава общественици, изразяващи позиция против режима на Владимир Путин.

От BIRD.BG призоваха служители на TELUS в България да станат техни информатори и показаха снимки от профилите на няколко лица от компанията.

Два дни по-късно от TELUS International Bulgaria излязоха с официално становище, също в своята фейсбук страница. От компанията наричат „некоректни“ твърденията на медията и заявяват, че „категорично“ се противопоставят на внушенията, подтикващи към насилие и саморазправа със служители на фирмата. Според тях тези практики са „несъвместими с принципите на демократичното общество и обективната журналистика“.

„Здравето, безопасността и благополучието на служителите ни винаги е било и продължава да бъде основен приоритет за компанията. Изразяваме безрезервната си подкрепа към всеки един от тях и ще подсигурим всички ресурси за запазване на тяхното физическо и ментално здраве“, допълват от TELUS International Bulgaria.

Съобщават, че вече са предприети необходимите юридически действия към разпространителите на „съответните неверни твърдения“. „Смятаме за недопустимо и крайно неморално използването на лични профили в социалните медии на наши служители без тяхно разрешение. По този начин биват застрашени животът и здравето им, уронва се тяхното достойнство, както и приносът към компанията ни и обществото“, гласи още позицията.

TELUS International e публично търгувана компания, от която мажоритарният дял е собственост на TELUS – водещ канадски телеком. Компанията е утвърден доставчик на услуги за аутсорсинг на бизнес процеси с над 70 000 служители в глобален мащаб. В България обслужва над 50 клиенти и е най-големият работодател в сектора с над 4500 служители.

„Това са хора с различна експертиза, сред които има както студенти, за които това е първа работа, така и професионалисти с дългогодишен опит“, допълват от фирмата.

„Решително се противопоставяме, също така, на всякакви  внушения за участие в незаконосъобразни действия или връзки с политически партии. Публикуването на фалшиви твърдения в интернет, без да бъдат подкрепени с ясни факти и проверена информация, категорично противоречи на етичните принципи на журналистиката“, завършва официалното становище.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

КоментараThere is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар