Tesla и Ford изтеглят стотици хиляди пикапи

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Американската автомобилостроителна компания “Тесла” (Tesla) изтегля над 23 000 от своите електрически пикапи “Сайбъртрък” (Cybertruck) заради технически проблеми, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

“Форд” (Ford) от своя страна изтегля в САЩ над 550 000 от своите пикапи “Еф-150 ” (F-150), модел 2014 година, също заради технически проблем.

Една част от пикапите на Tesla (11 688) трябва да бъдат ремонтирани, тъй като повреда на предните им чистачки може да намали видимостта за шофьорите и това да увеличи риска от настъпването на пътнотранспортни произшествия. Това се разкрива в документи, депозирани от Tesla в Националната администрация за транспортна безопасност на САЩ (National Highway Traffic Safety Administration – NHTSA).

В друго съобщение на транспортния регулатор се посочва, че Tesla изтегля още 11 383 пикапа Cybertruck, тъй като е възможно тапицерията на багажниците им да е била неправилно закрепена. Заради това тя може да се разхлаби и да изхвърчи, създавайки опасност за шофьорите на превозните средства, които се движат зад някой от тези пикапи на Tesla.

Това е поредният случай, при които компанията изтегля пикапи Cybertruck заради технически проблеми. Тяхното серийно производство се очаква да започне през идната година, посочва Ройтерс.

В документи, депозирани от Ford в Националната администрация за транспортна безопасност, се посочва, че скоростната кутия на тези превозни средства изненадващо превключва на първа предавка независимо от скоростта, с която се движи даден пикап.

Ако настъпи подобна ситуация, шофьорът може да изгуби контрол над управлението, което повишава риска от катастрофа, се посочва в съобщението.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар