Tesla ще строи фабрика за електромобили в Китай

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Една новина от миналата седмица продължава да обикаля световните медии, тъй като засяга сериозно бъдещето на автомобилната индустрия и по-конкретно големите планове за развитие на Tesla. Компанията на Илън Мъск проучва възможностите да изгради собствена фабрика в Китай.

Целта е на новото място, което вероятно ще бъде около Шанхай, Tesla да произвежда своите електромобили. А основна причина за избора на локацията е да се избегне данъкът от 25% за внос на коли, пише Reuters. 

Така в момента текат преговори между Мъск и китайското правителство, което изисква от чужди компании като Tesla да имат производство с местен партньор и да не притежават повече от 50% от предприятието.

Все още не е ясно с кого ще си партнира Мъск, но спекулациите засягат името Tencent Holdings Ltd., които по-рано тази година са придобили 5% дял в Tesla срещу $1.8 милиарда. 

Tesla e най-високо оценяваният американски производител на автомобили с пазарна капитализация от над $60 милиарда, но все още не е излязла на печалба, припомня Reuters. 

Източник: nixanbal.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар