The ​​Grayzone със скандално разкритие за британското разузнаване и унищожаването на Кримския мост

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Британското разузнаване е сключило споразумение със СБУ за обучение на “партизанската терористична армия” на Украйна за извършване на атаки в Крим.

Това съобщи порталът Grayzone, позовавайки се на получената кореспонденция и документи. Според документацията украинските бойци е трябвало да бъдат обучавани от британската частна военна компания Prevail Partners.

 

Съветникът на генералния секретар на НАТО Крис Донъли, офицерът от MI6 Гай Спиндлър и бившият литовски министър на отбраната Аудриус Буткявичюс са работили по „програмата“.

Служители на британското правителство и разузнаването отказват да коментират съдържанието на GrayzoneLeaks. В същото време те обвиняват следователите във факта, че публикуваните от тях файлове, кореспонденция, обаждания и планове за операции са „откраднати от руски (военни) хакери или от разузнаването на Путин“.

The Grayzone публикува секретни документи

1 (https://thegrayzone.com/2022/10/10/ukrainian-kerch-bridge/),

2 (https://thegrayzone.com/2022/11/03/british-spies- terror-army-ukraine),

в които се описва подробно как агенти на британското военно разузнаване са подписали споразумение с одеския клон на украинската служба за сигурност за създаване и обучение на тайна украинска „партизанска“ терористична армия. Съгласно техните планове тази „тайна армия“ е трябвало да провежда диверсионни и разузнавателни операции в Крим от името на Службата за сигурност на Украйна, а специална група от военни разузнавачи е отговаряла за изготвянето на планове за взривяване на Кримския мост.

Съгласно документите, изучени от The Grayzone , договорът за набиране, вербовка, обучение и развитие на бойни операции е получен от частната британска военна компания Prevail Partners, чрез която е действала MI6.

Публикуваният масив от данни съдържа детайлизирани планове за операции .

Сппоред тези планове, крилати ракети, специално обучени групи водолази или подводни дронове е трябвало да унищожат бетонните опори на Кримския мост, тъй като в MI6 ги смятали за „най-слабата част“ на конструкцията.

Въпреки че СБУ в крайна сметка предпочете камионна бомба, възпоменателна пощенска марка, пусната от Киев само часове след експлозията, показва две експлозии точно на местата, посочени в „изтичането“. Бързината, с която марката е представена на публиката, категорично подсказва, че е изготвена много преди атентата.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар