Threads достигна 175 милиона активни потребители навръх първия си рожден ден

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Година след своят старт, социалната мрежа на Meta празнува рожден ден със 175 милиона активни потребители месечно и няколко нови икони, създадени от техни фенове. Основният конкурент на X и Илон Мъск обаче все още остава доста далеч зад съперника си, който е лидер с над 500 милиона активни потребители всеки месец.

12 месеца отминаха, откакто Meta даде старт на своя отговор на X, достигайки невиждани върхове за отрицателно време. Една година по-късно, равносметката за Threads е следната – 175 милиона активни потребители и много нови функции, които да направят пребиваването ни там много по-забавно интуитивно и приятно.

За никого не е тайна, че при пускането си, в Threads липсваха редица опции, с които потребителите бяха свикнали, и, от които имаха нужда. През последните месеци обаче, и особено след старта си в Европа, подобренията в социалната мрежа не спират да валят.

01 Threads-Trending01 Fediverse-V2

Като за начало, вече е налична уеб версия на приложението, която поради някаква причина отсъстваше. Към нея се присъединиха още системата за автоматичен превод, хронологичното търсене и подредба на фийда, хаштаговете, трендинг секцията, бързото преминаване от един акаунт към друг и интеграцията във fediverse – а – все малки, но изключително важни допълнения, които правят изживяването на всеки един от нас по-леко.

Освен всичките подобрения, Марк Зукърбърк обяви, че Threads се радва на все по-активен и нестихващ интерес, достигайки впечатляващите 175 милиона активни потребители месечно. Макар активните над 500 милиона потребителя на X в рамките на един календарен месец да са все още далеч напред, от Threads правят все повече стъпки в правилната посока и се превръщат в една прекрасна алтернатива.

threads-custom-icon

По случай рождения си ден нишките са подготвили и редица изненади в рамките на приложението си, една от които е новите шорткът икони, които може да изпозлвате, проектирани от някои от най-изявените потребители на платформата. Можете да ги откриете, като влезете в профила си и натиснете тортичката в горния десен ъгъл. Очаква се по една нова иконка да бъде отключвана всеки ден. А какви са останалите изненади, предстои да  разберем!

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар