TikTok вече предлага 60-минутни видеоклипове

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Видео услугата TikTok тества функцията за качване на 60-минутни видеоклипове. Компанията заяви, че това нововъведение към момента е достъпно за ограничен брой потребители на платформата и разработчиците не планират да го направят публично достъпно в близко бъдеще.

Възможността за качване на 60-минутни видеоклипове бележи отклонение за TikTok от първоначалния ѝ формат, когато потребителите можеха да публикуват 15-секундни видеоклипове в платформата. През последните няколко години TikTok увеличи ограничението за дължина на качваните видеоклипове, въпреки че услугата придоби популярност за кратките видеоклипове. Въпреки това услугата постепенно възприема по-дълго съдържание в опит да се конкурира с големи сайтове за хостинг на видеоклипове като YouTube.

Създателите на съдържание в TikTok могат да правят истории от няколко видеоклипа, като подтикват потребителите да прескачат към следващите части, което може да не е много удобно. Компанията заяви, че потребителите често искат да публикуват по-дълги видеоклипове, например за демонстриране на готварски умения, заснемане на комедийни истории и др.

Според разработчиците увеличаването на времето за публикуваните видеоклипове ще даде на създателите на съдържание повече възможности да експериментират и да създават нови видеоклипове. Освен това възможността за публикуване на 60-минутни видеоклипове ще позволи в TikTok да се публикуват епизоди на многосерийни предавания. Това ще помогне на платформата да се конкурира още по-активно с YouTube и други аналози.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар