TikTok заведе дело срещу американския щат Монтана

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Социалната мрежа TikTok е завела дело срещу американския щат Монтана, след като щатските власти забраниха платформата, съобщиха световните агенции.

Оспорваме противоконституционната забрана, наложена от Монтана на TikTok, за да защитим бизнеса си и стотиците хиляди потребители на TikTok в Монтана“, заяви платформата в Twitter.Монтана стана първият американски щат, който блокира приложението за споделяне на видеа, след като миналата седмица губернаторът Грег Джанфорте подписа съответния закон. Новите правила забраняват на магазините за мобилни приложения да предлагат приложението на TikTok от 1 януари 2024 г. и възпрепятства социалната мрежа да да извършва бизнес дейности в щата.


За всеки ден, през който социалната мрежа все още е достъпна, доставчиците на приложения ще трябва да плащат по 10 000 долара глоба. Потребителите няма да бъдат глобявани и тези, които вече са инсталирали приложението на собствени устройства, няма да бъдат засегнати.

Петима създатели на съдържание за TikTok, които живеят в щата, заведоха подобни дела часове след подписването на закона.

Социалната мрежа, която е собственост на китайската ByteDance, вече е забранена за ползване на служебни устройства на държавните служители в Канада, Австралия, Нова Зеландия, Великобритания и САЩ заради притеснения за киберсигурността, припомня ДПА.

Приложението има над един милиард потребители в света и се радва на голяма популярност в САЩ и Европа, което създава страхове, че китайските власти и тайни служби може да използват приложението за събиране на потребителска информация, за да разпространяват влияние. Компанията отхвърля тези обвинения.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар