TikTok отрича да има мащабно изтичане на потребителски данни

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Разработчиците на услугата TikTok опровергаха съобщенията за възможно изтичане на лични данни на потребителите, както и на изходния код на платформата, които по-рано се разпространиха в интернет. Социалната мрежа твърди, че е провела разследване и не е открила доказателства за пробив в сигурността на платформата, пише The Verge.

Според Bleeping Computer нападателите са споделили в хакерски форум екранни снимки на информация, за която се твърди, че е взета от откраднатата база данни на TikTok. Хакерите твърдят, че компрометираният сървър е съдържал данни за повече от 2 милиарда потребители на платформата, както и 790 GB лични данни, статистики, кода на платформата и други ресурси.“Потвърдихме, че всички въпросни образци от данни, които са публично достояние, не са свързани с компрометиране на системите, мрежите или базата данни на TikTok. Не смятаме, че потребителите на платформата трябва да предприемат някакви проактивни действия за защита на информацията. Поверителността и сигурността на данните на потребителите са ключов приоритет за TikTok” – заявиха от социалната платформа.


Позовавайки се на експерти по киберсигурност, The Verge пише, че повечето от “откраднатите” данни всъщност са публична информация, събрана от платформата. Според Трой Хънт, регионален директор на Microsoft и създател на сайта Have I Been Pwned, който проверява сигурността на потребителските данни, предоставената от хакерите информация е “неубедителна”.

На свой ред хакерската група също така твърди, че е получила достъп до данни от китайския месинджър WeChat. Представители на WeChat за сега не са отговорили на запитването за коментар.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар