TikTok ще бъде блокирано на всички устройства в британския парламент – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Китайското приложение TikTok ще бъде блокирано на всички устройства в британския парламент, както и в собствената му мрежа, съобщи “Скай Нюз”, позовавайки се на парламентарен говорител.

“След решението на правителството да забрани TikTok на правителствените устройства, комисиите на Камарата на общините и Камарата на лордовете решиха, че TikTok ще бъде блокиран на всички парламентарни устройства и в по-широката парламентарна мрежа”, заяви говорителят, цитиран от телевизията.Той отбеляза, че “киберсигурността е основен приоритет за парламента”.


Миналата седмица министърът по въпросите на кабинета Оливър Даудън направи изявление пред парламента относно забраната на TikTok на служебните мобилни телефони на длъжностните лица. Китайското посолство в Лондон определи това решение като политически мотивирано.

Подобна забрана за използване на TikTok на официалните мобилни телефони на държавните служители е приета в Нова Зеландия и в няколко американски щата. Решението за спиране на използването на TikTok на служебни устройства “от съображения за сигурност” беше взето и от Европейската комисия, Европейския парламент и Съвета на ЕС.

TikTok е приложение за създаване и гледане на кратки видеоклипове, собственост на китайската компания ByteDance. То беше пуснато на пазара през 2018 г. Според главния изпълнителен директор на TikTok Джоу Шоузи в САЩ има повече от 100 милиона потребители на социалната мрежа.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар