TV 5 Monde: Ирина Бокова е фаворит в надпреварата за ООН

Общество, ООН, Политика, Свят, Юнеско
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ирина БоковаНай-популярното френско седмично дискусионно предаване Kiosque на TV5 Monde споменава Ирина Бокова за фаворит в надпреварата за ООН. 

В последния  си брой по темата „Какъв трябва да е профилът на следващия Генерален секретар на ООН?” дискутираха журналистът от MondAfrique Сейдик Аба, главният редактор на френското списание Courrier International Ерик Шол и журналистът от вестник La Croix Жан-Кристоф Плокен.

В отговор на думите на водещата, че обикновено за генерален секретар на ООН се избират безлични кандидати, Ерик Шол посочи, че сега има силни кандидати, като Ирина Бокова и Хелън Кларк, много опитни, и някои владеещи френски.

Водещата отбеляза, че името на Ирина Бокова се споменава често като фаворит, особено в Африка. Сейдик Аба потвърждава, че това, което Бокова е направила като генерален директор на ЮНЕСКО, й е спечелило голяма популярност в Африка.

С водещата си роля в Мали, където джихадисти унищожиха хилядолетни архиви (възстановени с помощта на ЮНЕСКО-бел.ред.), както и по други въпроси, тя си създаде  много силни лични контакти на Африканския континент, които ще й бъдат полезни в състезанието за поста.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар