Twitter умишлено блокира работата на приложенията на трети страни

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Администрацията на Twitter се опита да изясни ситуацията с техническите проблеми на приложенията на трети страни – Tweetbot и Twitterific, които спряха да работят преди няколко дни. Оказва се, че те са били умишлено блокирани.

В официалния акаунт на разработчика се казва: „Twitter прилага дългогодишни правила за достъп до своя API. Поради тази причина някои приложения може да не работят.“ В съобщението се потвърждава, че прекъсването на приложенията на трети страни е причинено умишлено, но иначе ситуацията е почти неясна – компанията не уточнява правилата, които са причинили блокирането. Ако ръководството на социалната мрежа действително преследва други цели, те остават неизвестни.Също така по-рано един от техническите мениджъри на Twitter говори пред репортерите на The Information и потвърди, че блокирането на клиенти от трети страни е умишлено, но не каза и истинските причини за мерките.


В коментарите към съобщението на администрацията на услугата потребителите предполагат, че клиентите на трети страни не показват реклама, която сега е жизненоважна за поддържането на социалната мрежа – новият собственик и ръководител на платформата Илон Мъск пести от всичко и активно търси нови източници на приходи.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар