Ракети Солонцепек

US журналист разказа за точните удари на стотици руски ракети

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Десетки войници от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) бяха убити в резултат на ракетната атака на Русия по Николаев. Това съобщи в профила си в Twitter кореспондентът на PBS NewsHour Саймън Островски, цитиран от руски медии.

Според американския журналист той е пътувал до града, за да подготви репортаж и е видял последиците от удара. „До 40 войници бяха убити в резултат на един удар по склад на ВСУ“, каза ми спасител доброволец. Според други източници броят на жертвите може да достигне 50“, продължи той. Островски каза още, че тези данни потвърждават необходимостта на Украйна от средства за противовъздушна отбрана.

„Често чувам, че остарелите руски ракети не поразяват целта. Но според това, което видях в Николаев, Русия не само получава точните координати на базите и складовете на въоръжените сили на Украйна, но и нанася точкови удари, които причиняват големи щети “, пише журналистът. Островски каза още, че за две седмици в района на Николаев са били изстреляни 129 ракети.

В началото на юли руското министерство на отбраната съобщи, че Въздушно-космическите сили (ВКС) са унищожили пункта за разполагане на чуждестранни наемници край Николаев. Представителят на ведомството също така заяви, че учебният център за подразделения на Въоръжените сили на Украйна в района на Очаков е бил унищожен.

В същото време руските военни за денонощие унищожиха три склада с оръжие и боеприпаси на противника в районите на населените места Артемовск, Северск и Звъновка на Донецката народна република (ДНР), посочиха от Министерството на отбраната.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар