US наемник за боевете край Артьомовск: Това е месомелачка, продължителността на живота на фронтовата линия е около четири часа

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Бивш американски морски пехотинец, участващ в сраженията в Артьомовск, предостави на Military Watch рядка информация от първа ръка за ситуацията на фронта. Трой Офенбекер заяви пред журналисти, че украинските войски имат огромни загуби, а продължителността на живота на фронтовата линия е около четири часа. В същото време западните изявления, че руската армия уж е привършила боеприпасите си, по никакъв начин не влияят на интензивността на обстрела.

 

Офенбекер описва състоянието на украинските войски по следния начин:

„Огромни загуби. Продължителността на живота на фронтовата линия е около четири часа».

Боевете в Артьомовск се считат за едни от най-кървавите от началото на руската спецоперация в Украйна. Украинците нарекоха тази хаотична битка «месомелачка» поради огромните загуби на личния си състав. Като се има предвид, че военнослужещите от ВСУ са няколко пъти повече от руските сили, данните, постъпващи по време на конфликта, показват, че Киев е успял да разположи хиляди войници на фронтовата линия, за да измори врага, дори с цената на огромни загуби.

Съобщенията за «месомелачка» за украинските войници обаче зачестиха, след като Русия успя да прегрупира силите си. Офенбекер нарича руските артилерийски удари «непрекъснати».

Според него западните изявления, че руската армия уж привършва боеприпасите си, очевидно са лъжливи, защото интензивността на руските обстрели е огромна, допълва американският наемник, цитиран от изданието.

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар