Viber към потребителите на WhatsApp: Елате при нас

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Потребителите на WhatsApp да търсят алтернативи, призова изпълнителният директор на Viber Джамел Агауа, провокиран от актуализацията за поверителност на конкурентния месинджър, предава technews.bg.


Viber къса всички отношения с Facebook

Доскоро потребителите на WhatsApp можеха да не приемат да споделят телефонния си номер с Facebook, но занапред това ще бъде задължително. Потребителите трябва да се съгласят с новите условия в рамките на 30 дни, иначе няма да могат да използват акаунтите си, поясниха от Viver в блог публикация.

В интервю за Forbes през 2018 г. съоснователят на WhatsApp Брайън Актън разкри оттеглянето си: “Продадох поверителността на потребителите си за по-голяма полза. Направих избор и компромис. И живея с това всеки ден“.

С последната актуализация WhatsApp завършва интегрирането си във Facebook. Тъй като Facebook и WhatsApp стават едно, потребителите на приложението за съобщения се монетизират в по-голяма степен от преди и това би трябвало да е тревожно за тези, които търсят поверителна комуникация, казват от Viber.

Допреди актуализацията от 4 януари условията на WhatsApp гласяха следното: “Уважението към вашата поверителност е кодирано в нашето ДНК. Откакто стартирахме WhatsApp, се стремим да изградим нашите Услуги, като следваме силни принципи за поверителност. Вашите WhatsApp съобщения няма да бъдат споделени във Facebook и виждани от друг. Всъщност Facebook няма да използва вашите WhatsApp съобщения за каквито и да било цели, освен за да ни помогне да осъществяваме и предоставяме нашите услуги“.

Последната възмутителна актуализация в политиката за поверителност на WhatsApp принизи термина “поверителност” до нулата. Актуализацията демонстрира не само колко маловажна е поверителността на потребителите за WhatsApp, но изглежда като нова демонстрация на неуважение към потребителите, която без съмнение ще продължи да се развива и в бъдеще“, коментира ситуацията Джамел Агауа.

Той призовава всички, които “виждат себе си като нещо повече от източници на данни, продан на предлагащия най-висока цена“, да преместят своите съобщения и обаждания във Viber.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар