Viber пуска възможност за разплащания през чатботове

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Популярното чат приложение Viber обяви, че продължава развитието си във финтех сферата с пускането на Chatbot Payments. Това е услуга, която позволява разплащания в самото приложение през чатботове. На този етап тя няма да се предлага в България. 

Услугата ще може да се използва за закупуване на стоки и услуги чрез Google Pay или друг мобилен портфейл директно във Viber, обясниха от компанията. 

Как се случват разплащанията през чатботовете във Viber? Ако банката на потребителя позволява, той трябва да добави дебитна или кредитна карта към своя мобилен портфейл по подразбиране и опцията за плащане става достъпна за всеки чатбот, изграден в интерфейса за програмиране на Viber. От страна на бизнеса – търговците, които искат да приемат плащания, трябва да се свържат с доставчик на платежни услуги, поддържащ този вид плащания, да създадат чатбот във Viber и да активират плащанията в него.

Viber ChatBot Payments

На този етап Chatbot Payments стартира в Украйна, но през 2021 г. от Viber обещават да я лансират и в други страни. 

Viber мотивира новата си услуга с проучване от 2017 г., според което 64% от поколението на милениълите е проявило интерес към P2P безконтактни плащания и в приложенията за комуникация. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар