Viber, Spotify и други приложения крашват за потребителите на iOS заради проблеми на Facebook

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Viber, TikTok, Spotify и други приложения бяха временно недостъпни този петък следобед за потребителите на iOS. Проблемът все още не е посочен официално, но изглежда е сходен с този отпреди няколко седмици и е свързан с Facebook. Засегнатите приложения вероятно са хиляди. 

Свързаните с Facebook решения, които се използват от редица приложения за по-лесно влизане в потребителските профили например, са най-вероятният виновник за днешния срив. Той остави потребителите на iPhone без достъп до някои от най-популярните iOS приложения, сред които Viber, TikTok, Spotify и други. 

От Viber вече заявиха, че ще преустановят използването на всякакви технологии от Facebook, но забавяне от страна на Apple в пускането на новата им версия в App Store, не ги спаси и от днешния краш.

Атанас Райков, старши директор на Rakuten Viber за Централна и Източна Европа, Близкия Изток и Северна Африка, посъветва през личния си профил във Facebook потребителите да не преинсталират приложението им и че проблемът ще бъде разрешен. 

Viber

Facebook са споделили, че са наясно с нарастващия брой грешки в техния iOS SDK пакет и разследват ситуацията. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар