Virgin Galactic ще полети до ръба на космоса след седмица

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Virgin Galactic планира да извърши последния си тестови полет на 25 май. Той обаче е и първия от близо две години полета на космическия кораб с Ричард Брансън на борда си. Ако тестът бъде успешен, то Virgin Galactic ще започне да предлага комерсиални полети в космоса с туристическа цел.

Вижте как изглежда космическият кораб на Ричард Брансън >> >> >>Наречена Unity 25, мисията представлява петият космически полет на компанията досега. Апаратът ще стартира от Spaceport America в Ню Мексико. Това е полет за “окончателна оценка” с шестима служители на Virgin Galactic на борда за кратко пътуване до ръба на космоса.


Акциите на Virgin Galactic се покачиха с почти 7% в сряда, за да затворят на $4,50 за брой. Компанията отчете резултати за първото тримесечие по-рано този месец, които разкриха нарастващи загуби. Причината за това е разширяването на флотилията от космически кораби.

Полетите на Virgin Galactic са суборбитални и дават на пътниците само няколко минути безтегловност, за разлика от много по-дългите, по-трудни и по-скъпи орбитални полети, извършвани от SpaceX на Илон Мъск.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар