Visa ще консултантира банки и търговци за криптовалути

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Виза /Visa/, най-голямата компания в света за обработка на плащания, ще пусне консултантска услуга за криптовалути за своите клиенти – търговци и финансови институции, предаде Ройтерс.

Стъпката има за цел да помогне на банки и други институции да привлекат и задържат клиенти, залагащи на разплащания в криптовалути, посочват от компанията, цитирани от БТА.

Услугата, предлагана от Виза, включва обучителна програма за работа с криптовалути, която да позволи на клиентите да обработват такива плащания, както и помощ за управление на операции с криптовалути.

Ново глобално проучване, проведено от Виза, показва, че близо 40 процента от притежателите на криптоактиви са готови през следващата година да прехвърлят традиционните си банкови активи към такива, свързани с криптовалутите.

Виза се готви съвсем скоро да пусне и услуга, която да позволи на банковите й партньори да купуват, продават и обслужват криптовалути. Компанията има и картови програми, позволяващи на потребителите им да печелят биткойни при покупки.

Предвидена е и възможност клиентите да използват USD Coin, криптовалута, която е пряко вързана към долара, за разплащания.

Междувременно шефовете на шест компании за криптовалута се очаква по-късно днес да говорят пред Конгреса на САЩ и да предупредят законодателите да „пипат внимателно“, когато решат да налагат нови правила върху дигиталните активи. В противен случай операциите с криптовалути могат да излязат в „нелегалност“ или да напуснат САЩ.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар