Vivacom изгражда нова наземна станция за комуникация със спътниците на OneWeb

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Vivacom обяви, че започва изграждането на OneWeb Satellite Network Portal (SNP) – нова наземна станция за комуникация с мрежата от спътници на OneWeb на ниска орбита. Съоръжението ще разшири достъпа на държавите от Европейския съюз до мрежата на OneWeb, ще направи системата по-устойчива и ще подобри широколентовото покритие на териториите от Централна Европа до Централна Азия, включително Черно и Каспийско море, казват от оператора.

OneWeb е световен доставчик на спътников интернет, който очаква с новата наземна станция качеството на сателитния интернет в посочените региони ще се подобри значително, като осигури покритие на някои от най-натоварените въздушни и морски маршрути в света. Тя ще създаде възможност и за допълнителни приложения поради предимствата на сателитите на ниска орбита /LEO/ на OneWeb.N. Andreev CEO Vivacom  Jivko Todorov Kmet Stara Zagora 2


Николай Андреев, главен изпълнителен директор на Vivacom и Живко Тодоров, кмет на Стара Загора

Проектът се реализира в обект на Vivacom на територията на община Стара Загора. Vivacom ще вложи в наземната инфраструктура и оборудването близо 1.5 милиона лева, а инвестицията на OneWeb в специализирано оборудване възлиза на няколко милиона долара. Наземната станция ще се състои от 18 антени и миницентър за данни, който ще свързва сателитите на OneWeb с българската оптична мрежа и центрове за данни.

Изграждането се очаква да бъде завършено в рамките на първото тримесечие на 2023 година.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар