VIVACOM издава безплатно физическа карта Mastercard Digital First до 29 ноември

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

През юли VIVACOM започна да предлага на ползващите мобилния им портфейл Pay by VIVACOM физическа карта за разплащания Mastercard Digital First, която не съдържа върху себе си изписани никакви детайли, освен имената на картодържателя. Досега тя се издаваше срещу такса, но до 29 ноември телекомът я предлага безплатно. 

От компанията обявиха, че между 23 ноември и 29 ноември 2020 г. всички потребители на Pay by VIVACOM ще могат да заявят физическа карта Mastercard Digital First без такса за издаване и доставка. 

Досега стандартната такса за издаване на физическата карта беше 9.90 лв., като тя най-вероятно ще продължи да важи и след 29 ноември. 

Това става през самото приложение на мобилния портфейл, където се влиза в меню Cards (Карти), секция Payments (Плащания) и там се заявява физическата карта безплатно. Доставката ще бъде до посочения от картодържателя адрес в рамките на 5 работни дни.

От VIVACOM припомнят, че Mastercard Digital First е първата по рода си платежна карта в България, която предлага допълнително ниво на сигурност, защото върху нея липсва каквато и да е било чувствителна информация. Тя има всички функционалности на безконтактните карти, но на нея са изписани единствено имената на картодържателя. Уникалният 16-цифров номер, CVC кодът за онлайн плащания с картата и срокът на валидност се съхраняват само в дигиталния портфейл.

Достъп до приложението има единствено титулярят чрез използване на биометричните си данни за отключване на Pay by VIVACOM или секретен код. Mastercard Digital First може да се управлява директно в приложението, като “отключването” и “заключването” ѝ става единствено от титуляря чрез потвърждение на биометрични данни или секретен код за достъп. А за всяко извършено плащане с картата потребителите получават своевременна нотификация.

Повече информация https://www.vivacom.bg/bg/pay.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар