VIVACOM и собствениците им United Group даряват 900 000 лв. в борбата с коронавируса

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

VIVACOM и придобилата ги компания United Group обявиха, че даряват 900 000 лв. на Министерството на здравеопазването за овладяване на разпространението на COVID-19 в България. Сумата влиза в дарителската сметка на Министерството на здравеопазването, което откри сметка за подпомагане на лечебните заведения при спешни ситуации.

Преди дни министерството обяви дарителска кампания, с която цели да събере 5 милиона лева чрез DMS SOLIDARNOST на кратък номер 17777. 

От United Group, които са водещ доставчик на телекомуникационни и медийни услуги в Югоизточна Европа, обявиха, че ще направят дарения за справяне с болестта във всички държави, в които оперират. Това означава още в Словения, Сърбия, Хърватия, Босна и Херцеговина, Черна гора и Северна Македония. Общата сума е $3 млрд. 

Припомням ви, че през ноември 2019 г. United Group бе избрана да придобие VIVACOM за 1.2 милиарда евро. Сделката е в процес на регулаторно одобрение.

До момента А1 България дариха 5 дихателни апарата на УМБАЛ “Александровска”, както и по 1 лв. при всяко плащане на сметка онлайн или при разплащане с мобилния им портфейл A1 Wallet. 

Теленор направи дарение на обща стойност от приблизително 200 000 лв. за закупуване на част от медицинското оборудване на ново отделение за интензивно лечение в УМБАЛСМ “Н. И. Пирогов”, в което ще се лекуват болни от коронавирус.

Източник: nixanbal.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар