VIVACOM пуска eSIM за 13 устройства на Apple, Samsung и Huawei

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

След като чухте първо новината от втори епизод на ТЕХНОЛОГИЧНИЯТ КЛУБ на nixanbal, днес VIVACOM обяви, че стартира предлагането на eSIM за своите клиенти. Телекомът започва с 13 устройства на 3 различни компании.

Услугата eSIM от VIVACOM на този етап може да се използва със следните смартфони: iPhone 11, 11 Pro, 11 Pro Max, XR, SE 2020, Samsung Galaxy S20, S20+, S20 Ultra, Z FLIP, FOLD, Note 20, Note 20 Ultra и Huawei P40 Pro.

От оператора обясниха, че всички клиенти, които сключат нов договор, могат да изберат да използват eSIM без допълнителна такса. Настоящите абонати, които използват стандартни SIM карти, също могат да се възползват от eSIM, като заявят услугата при посещение в магазин на оператора, само че срещу 5.99 с ДДС.

Припомням ви, че eSIM е технология, при която не се изисква поставянето на физическа SIM карта в мобилното устройство. Поддържащите eSIM устройства имат вграден чип, който съхранява SIM профила на абоната и параметрите за достъп до мрежата, а активирането на eSIM за мобилни телефони става чрез сканиране на QR код от eSIM картата.

esim-scanning-1

eSIM е много популярна и при смартчасовниците, като можем да се надяваме операторът скоро да обяви поддръжка и на тези аксесоари. Припомням ви, че наскоро А1 предложиха eSIM за новите модели Galaxy Watch 3 на Samsung. Apple Watch обаче засега няма успех у нас. 

Повече информация за eSIM от VIVACOM вижте тук https://www.vivacom.bg/bg/esim. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар