Vivacom също ще увеличи цените на абонаментните планове с до 1 лв. заради инфлацията

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

След като А1 и Теленор обявиха почти едновременно, че ще индексират цените на абонаментните си планове и те ще поскъпнат с 4-5%, днес и Vivacom отговори на запитванията по темата. Телекомът обясни, че също планира повишение на тарифите си, като то няма да бъде повече от 1 лв. на месец. 

„Внимателно следим и анализираме динамиката в цените на основните енергоносители, оборудване и услуги. В резултат на цялостното им увеличение и след задълбочен анализ, Vivacom планира да индексира месечните абонаментни такси, като промените ще бъдат минимални и няма да надвишават натрупаната инфлация за 2021 г. Увеличението на месечните такси ще бъде не повече от 1 лв. с ДДС за всяка услуга“, казаха за nixanbal.com от оператора.

Промените ще засегнат всички услуги за частни и бизнес клиенти на Vivacom, но няма да важат за клиентите на Социални абонаментни планове и Планове за хора с увреждания. Предплатените услуги също остават без промяна в цената. 

От оператора обясниха, че услуги с месечни абонаменти до 19.99 лв. с ДДС включително ще бъдат увеличени с 0.50 лева с ДДС, а услуги с месечни абонаменти над 19.99 лв. с ДДС ще бъдат увеличени с 1.00 лев с ДДС, като поскъпването ще се отрази за първи път в месечната сметка за месец февруари 2022 г. 

Междувременно КЗП обяви, че започва разследване на случая с индексирането на цените на операторите, а омбудсмана също се изяви и призова телекомите да не променят тарифните планове. Междувременно за сметките за ток и газ подобни навременни изяви от органите липсват, а там поскъпването е многократко по-сериозно. 

Още информация https://www.vivacom.bg/bg/index

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар