Volkswagen търси да наеме 2500 експерти по електроника, като предлага изключителни условия за работа

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Volkswagen осъществява най-обширната инициатива в историята за електронизация в автомобилната индустрия и се развива като пълен доставчик на хардуер, софтуер и IT услуги.

Компанията управлява развитието на работата в мрежа на превозни средства, както и модернизацията и дигитализацията на фирмените процеси – с цел да е на челно място в технологичното развитие в електромобилността, работата в мрежа и цифровизацията в света. А и когато разработвате нови автомобили днес, „музиката свири“ най-вече за електрониката.

Не е чудно тогава това, че Volkswagen търси да наеме 2500 експерти по електроника в цяла Германия. Освен това VW обучава стотици софтуерни разработчици в собствения си факултет.

В новата приблизително двугодишната програма на компанията 300 участници ще бъдат квалифицирани като разработчици на софтуер до края на годината. Volkswagen показа ново лого и първия си електрически модел „Фолксваген Груп предлага на ИТ специалистите изключителни възможности за назначаване и развитие,“ казва директорът по човешки ресурси Гунар Килиан, цитиран от auto-press.net.

„Около 12 000 служители по целия свят вече биха работили само в ИТ отделите – софтуерни разработчици, UX дизайнери, „облачни“ архитекти, експерти в областта на изкуствения интелект.

И ще продължим да укрепваме тази насока бързо“, допълва Килиан. През 2020 г. само в Германия целта е да бъдат събрани около 2500 експерти в бъдещите области на мобилността от електрификацията до дигитализацията, разработката на софтуер и свързаност.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар