Volvo Trucks си тръгна, но производството в Русия ще продължи

Volvo Trucks си тръгна, но производството в Русия ще продължи

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Активите на шведския автомобилен производител Volvo Trucks в Русия са прехвърлени на руски инвеститор и вече се работи по възобновяване на производството в завода в Калуга с участието на местен партньор. Това съобщиха за ТАСС от пресслужбата на Министерството на промишлеността и търговията на Руската федерация.

Активите на автомобилния концерн Volvo Trucks в Русия са прехвърлени на руски инвеститор. Руското министерство на промишлеността и търговията заедно с новия собственик е определило и местен партньор за по-нататъшно развитие на производствените мощности и поточната линия на концерна в завода в Калуга, като в момента се работи по нейното предсрочно възобновяване„, заявиха от министерството.През февруари шведският вестник Dagens Industri писа, че производителят на камиони Volvo Trucks временно спира производството и продажбите на товарни автомобили в Русия. От Volvo Car Russia заявиха, че вносът на нови автомобили от шведската марка в Русия е преустановен, но компанията ще продължи да предоставя гаранционно обслужване на вече продадените в страната коли.


Заводът на Volvo Trucks в Калуга се намира на около 200 км югозападно от Москва и беше открит през януари 2009 г. Проектният капацитет на завода е 15 000 камиона годишно – 10 000 от тях от марката Volvo и 5000 на дъщерната на шведския концерн Renault Trucks. В съответствие със заповед на Министерството на промишлеността и търговията на Руската федерация продуктите, произведени в завода на Volvo Trucks в Калуга, се признават за местни и са включени в одобрения списък на моторни превозни средства, които могат да бъдат закупени от съставните републики на Руската федерация с помощта на субсидии.


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар