Washington Post: Над 2/3 от медиците в САЩ отказват да се ваксинират заради съмнения за надеждност

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Американският „Вашингтон пост“ хвърли бомба – проучване, проведено преди месец показва, че близо 2/3 от лекарите и медицинските сестри в САЩ отказват на този етап да поемат риска да се имунизират с новите ваксини срещу короновируса, заради съмнения и страх от надеждност на ваксините.

 

 

 

Линк към оригинала с проучването:

https://www.washingtonpost.com/business/2020/11/21/vaccines-advocates-nurses-doctors-coronavirus/

 

Проучване, проведено от Университета в Калифорния – Лос Анджелис, показва, че цели 66 от медицинския персонал е склонен по-скоро да отложи ваксинацията за себе си докато не са налице много повече доказателства и информация за безопасността от поемането на подобен риск.

 

Една трета според проучването категорично са заявили, че няма да се ваксинират, голяма част се колебаят.

 

 

 

Сред най-изявените капацитети и медицински професионалисти преобладава нагласата за отлагане. Те не искат да са „в първата вълна на ваксинираните, за да  видят дали ще има проява на странични ефекти“, пише още „Вашингтон пост“ .

 

 

Междувременно американската авиокомпания „Юнайтид еърлайнс“ вчера започна да доставя ваксина срещу коронавируса, произведена от фармацевтичната компания „Пфайзер“, до складове в САЩ и в Европа, съобщи в. „Уолстрийт джърнъл“.

 

 

По данни на вестника, „Юнайтид еърлайнс“, в сътрудничество с „Пфайзер“ е започнала доставките на ваксината с товарни чартърни полети. В момента се зареждат складове в американския щат Мичиган и в Белгия.

 

 

 

По-късно са планирани доставки в щата Уисконсин и в Германия.

 

 

 

За извършване на доставките авиокомпанията е поискала от федералното авиационно управление (ФАУ) на САЩ разрешение за транспорт на 6,8 тона сух лед, което е пет пъти повече от разрешеното по закон.

 

 

 

Ледът е необходим за поддържане на ниска температура на борда, за да може ваксината да се съхранява безопасно.

 

 

 

Миналата седмица германската фармацевтична компания БиоНТек и нейният американски партньор „Пфайзер“ изпратиха до управлението по санитарен надзор на качеството на хранителните продукти и медикаменти в САЩ искане за регистрация на ваксината срещу коронавирус.

 

 

 

Специалисти от надзорния орган ще проучат искането, а след това то ще бъде разгледано и от колегия независими експерти, които трябва да се съберат на 10 декември.

 

 

По този начин, използването на ваксината в извънредни ситуации може да бъде одобрено около средата на декември.

 

 

 

По-рано БиоНТек и „Пфайзер“ казаха, че са готови да започнат разпространение на ваксината до няколко часа след одобрението й, и че ефективността й била 95 процента.

 

Източници: Вашингтон пост, Дир БГ

https://www.washingtonpost.com/business/2020/11/21/vaccines-advocates-nurses-doctors-coronavirus/?fbclid=IwAR0LwIe045JRdVi71NCpfne5B7aj0GRX7gEZqgupgdoRd7xUp12p1Nw7WQ

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар