WhatsApp спира да изисква Google Drive за трансфер на чат историята при Android

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Новият начин за прехвърлянето на скъпоценната ни чат история от едно устройство на друго ще е много по-опростено и ще става посредством QR кодове.

Смяната на един телефон с друг винаги носи със себе си поредица от главоболия, често свързани с прехвърлянето на чат историите на любимите ни апликации като Viber или WhatsApp например.

Е, поне при зелената алтернатива на Meta, нещата изглежда вървят в правилната посока и трайно удобното решение, което в момента е в тестови период, се задава на хоризонта.

Досега, ако някой искаше да прехвърли своята WhatsApp информация от едно Android устройство на друго, то тя трябваше първо да бъде съхранена в Google Drive. Да, не е особено трудно или трудоемко, но пък все пак беше някак си неудобно.

Whatsapp-beta-chat-transfer

От Meta най-накрая са решили да сложат край на агонията ни и ще въведат нова система за трансфер на данни в рамките на WhatsApp, този път посредством QR кодове. Едно сканиране по-късно и всичките ни скъпоценни чатове ще се озоват на екрана на новия ни телефон.

За съжаление, засега тази опция ще бъде налична само за прехвърляне на информация от Android към Android. Ако смените телефонът си с iPhone например, то единствената ви алтернатива ще бъде доброто старо кабелче – нещо, което се надяваме скоро да се промени не само при WhatsApp, но и при Viber, където официален директен трансфер между двете операционни системи към момента е невъзможен, а нуждата да се използва компютър, посредством нелицензирани програми за бекъп, ни връща към едни далечни и доста по-технологично изостанали времена.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар