WhatsApp ще иска биометричните ви данни

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Приложението за съобщения WhatsApp заяви в четвъртък, че добавя биометрична функция към своите мобилни и настолни версии, за да могат потребителите да потвърдят самоличността си, така че никой да не може да се свърже със своя акаунт без разрешение, предава БНР.


Защо WhatsApp и Facebook винаги ще бъдат шпионирани

Биометричното влизане ще действа като вторичен начин за идентификация и ще включва или пръстов отпечатък, идентификатор на лице или ID на ириса, в зависимост от устройството на потребителя.

Притежаваният от Facebook месинджър забави внедряването на нови инструменти за поверителност по-рано този месец, след като потребители научиха, че компанията възнамерява да съхранява бизнес данни на сървърите на Facebook.

WhatsApp, популярният месинджър с над два милиарда потребители, реши в средата на януари да забави с три месеца внедряването на новите инструменти за поверителност. Новите потребители ще трябва да се съгласят с новите условия до 15 май, в противен случай приложението ще спре да работи за тях.

Преди това месинджърът, притежаван от Facebook, планираше да въведе новите правила веднага на 8 февруари, но беше принуден да ги отложи поради вдигане на голям шум от настоящите потребители.

WhatsApp отдаде често срещаното неразбиране на модификацията на споразумението. За разлика от общественото мнение, месинджър платформата не беше планирала да споделя лични разговори с Facebook, но възнамеряваше да съхранява бизнес данни на сървърите на Facebook.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар