Wi-Fi 6E може да се поддържа само от Pro версиите на iPhone 15

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В последните дни няколко източника съобщиха, че Apple за първи път ще въведе поддръжка на Wi-Fi 6E в смартфоните си. Най-новата информация обаче твърди, че това ще е още една екстра, която ще остане запазена привилегия само за по-скъпите два модела в серията iPhone 15. 

Новият безжичен стандарт Wi-Fi 6Е вече се поддържа от някои устройства на Apple, сред които iPad Pro, новите модели MacBook Pro и Mac mini.Технологията работи и на 6 GHz (освен 2.4 GHz и 5 GHz) и осигурява по-високи скорости, по-голям капацитет и по-ниско времезакъснение. Разбира се, за да се използва Wi-Fi 6E, рутерът също трябва да го поддържа.


iphone-15-pro-wifi-6e

Източникът твърди, че тази година Wi-Fi 6E за първи път ще достигне и до смартфоните на Apple, които досега поддържаха Wi-Fi 6. Новият стандарт обаче изглежда ще бъде запазен само за по-скъпите модели iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max, докато iPhone 15 и iPhone 15 Plus ще останат на Wi-Fi 6. 

Ако това се окаже истина, по-бързата Wi-Fi връзка ще бъде още една от вече поредица екстри, правеща разликата между Pro и стандартните модели iPhone още по-сериозна. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар