Xiaomi в крайна сметка няма да успее да реализира футуристичния Mi MIX Alpha

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В края на септември 2019 г. Xiaomi привлече погледите върху себе си, показвайки концептуалния Mi MIX Alpha – смартфон със супер футуристичен дизайн, обвит в дисплей от всички страни. Китайците се заканиха, че това всъщност е устройство, което ще стигне до пазара, макар и в ограничени количества, още същата година. Само че близо 12 месеца по-късно от Mi MIX Alpha няма и следа, а компанията официално призна, че продуктът няма да бъде реализиран. 

Xiaomi Mi MIX Alpha действително е един от най-впечатляващо изглеждащите смартфони, които сме виждали (на картинка). Дизайнът му напомня този на сгъваемия Huawei Mate X, само че тук няма разгъващи се елементи, а дисплеят просто е увит около корпуса. 

Устройството щеше да предлага 7.92″ OLED дисплей с резолюция 2088×2250 пиксела.

След няколко отлагания на премиерата, днес имаме официално потвърждение от Xiaomi, че този модел няма да стигне до пазара. Оказва се, че първоначалните проучвания са били успешни, но при масовото производство китайците са се сблъскали със затруднения и се е наложило да изоставят проекта.

Все пак от Xiaomi посочват, че са пренасочили енергията си към създаването на не толкова футуристичен, но възможен за създаване продукт от серията Mi MIX, който очакваме в бъдеще. Не е ясно кога въпросният модел ще се появи, но да се надяваме, че ще бъде на пазара до края на 2020 г. Все пак този месец Xiaomi отбелязва своята 10-годишнина и би било интересно да видим подобна премиера. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар