Xiaomi е била вторият най-голям производител на смартфони за пролетното тримесечие

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Xiaomi за първи път се е изкачила до втората позиция в световната класация на най-големите производители на смартфони, сочат данните от най-новия доклад на Canalys за второто тримесечие на 2021 г. Според доклада Xiaomi е отчела 83% ръст в доставките на смартфони през пролетта. 

За периода април-юни доставките на смартфони в света са нараснали с 12%, отчита Canalys и извежда предварителен топ 5 на най-големите компании от сектора. 

Лидерската позиция остава за Samsung, които с 15% ръст са постигнали 19% дял от световните доставки на смартфони за Q2 на 2021 г. След тях обаче идва Xiaomi с 83% ръст и много близък дял от 17 на сто. Трети са Apple с 1% ръст и 14% дял. 

Четвъртото и петото място са за китайските Oppo и Vivo, всяка с по 10% дял. 

Най-големите производители на смартфони в света

Анализаторите посочват, че Xiaomi вече са основен играч по брой доставки на смартфони, но по отношение на средна продажна цена са с 40% и 75% по-надолу от Samsung и Apple. Това означава, че тази година китайската компания ще положи усилия да увеличи продажбите си на премиум модели, какъвто е Mi 11 Ultra. Това обаче няма да бъде лесна задача, коментират от Canalys, тъй като същата цел имат и Oppo и Vivo. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар