Xiaomi отряза достъпа до GMS за потребителите си в Китай, но проблемът не е от САЩ

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Тези дни в мрежата се появи информация, че на смартфоните на Xiaomi, които се продават на родния им пазар Китай, вече не могат да се инсталират допълнително GMS (Google Mobile Services). Причината обаче не е войната между САЩ и Китай, а по-скоро дългогодишната забрана на китайците за достъп до тези услуги и приложения. 

Информацията е била потвърдена от Xiaomi, които признават, че смартфоните, които по начало са пуснати в Китай без GMS няма да могат да ги получат като допълнителна инсталация от потребителите. Досега това беше възможно. 

Не е посочено за кои модели става дума, но потребители съобщават за Redmi K30 Ultra и Redmi 10X 5G, на които вече не могат да се инсталират приложенията на Google. Устройствата използват новия китайски ROM, базиран на MIUI 12.5 версия.

Добрата новина е, че това по никакъв начин не касае потребителите на Xiaomi извън Китай. Смартфоните на компанията на другите пазари по начало идват с инсталирани GMS и приложения от Google, като това дори се използва от производителя като коз срещу устройствата на Huawei. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар