Xiaomi отчита 163.8% ръст в печалбата за първото тримесечие на 2021 г.

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Xiaomi обяви финансовите си резултати за първите три месеца на настоящата година, от които става ясно, че успешното развитие на китайския бранд продължава и през 2021 г. По данни на Canalys продадените смартфони за периода за запазили компанията на третото място в класацията на най-големите производители. 

За периода януари – март 2021 г. Xiaomi отчита общи приходи от 76.9 млрд. юана, което е с 54.7% ръст на годишна база, както и печалба след данъци от 6.1 млрд. юана – със 163.8% повече спрямо същия период на миналата година.

По-голямата част от тези приходи са дошли от смартфоните на Xiaomi (51.5 млрд. юана), като продадените бройки са били 49.4 милиона. С това компанията запазва третата си позиция на световния смартфон пазар, държейки 14.1% пазарен дял. 

Xiaomi

Устройствата от категорията “IoT и лайфстайл продукти” също се представя успешно в началото на 2021 г., като бележи 40.5% ръст и 18.2 милиарда юана приходи.

Xiaomi

Xiaomi

Положителна новина е също, че инвестициите в проучвания и разработки са се увеличили с 61 на сто до 3 млрд. юана, но не се посочва какви са плановете на Xiaomi за цялата 2021 г. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар