Xiaomi патентова подобен на Galaxy Z Flip сгъваем смартфон

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Xiaomi вероятно работи върху нов модел сгъваем смартфон тип мида, става ясно от подаден наскоро от компанията патент в Китайската национална администрация за интелектуална собственост. Изображенията в патента сочат дизайн, много близък с този на Galaxy Z Flip – компактно устройство с интересна плочка на камерата.

Да, като дизайн плочката на камерата напомня много на тази на Google Pixel 6, защото се простира от край до край по ширината на телефона. Виждат се три отвора – вероятно за три камери или за двойна камера и LED светкавица.Xiaomi


Изображенията показват също решетката на високоговорителя в долната част на устройството, слота за SIM картата и USB C порта. От дясната страна се намират бутоните за включване и контрол на звука.

Screenshot 2022-05-27-08-52-25-36 16265bcaaaa96705981edd92ca0c5b39

От изображенията тук не се вижда изрязана селфи камера в екрана, така че е възможно тя да е интегрирана под дисплея, какъвто беше случаят при Mix Fold на Xiaomi. Не се виждат и очертанията на външния екран, които да подскажат размера му.

Разбира се, този патент не означава задължително, че Xiaomi ще представи скоро подобно устройство, но имайки предвид популярността на Galaxy Z Flip 3 и очакванията Galaxy Z Flip 4 да го надмине, би било логично скоро да започнем да виждаме конкуренти с този формфактор.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар