Xiaomi успя да измести Apple от третото място заради забавянето на iPhone 12

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Края на октомври е и ето че големите анализаторски компании са готови с докладите си, отразяващи развитието на смартфон пазара през лятното тримесечие. Данните на всички експерти сочат, че за периода юли-септември Samsung са си върнали челната позиция, която за кратко изгубиха от Huawei, а Xiaomi са успели да изместят Apple от третото място за първи път, но за това си има логично обяснение. 

Данните на IDC, Counterpoint и Canalys, разбира се, се разминават с малко, но се обединяват около това, че за Q3 на 2020 г. Samsung са увеличили доставките си на смартфони с над 2% до около 80 млн. броя и това ги е върнало на първото място в световната класация. 

Screenshot 2020-10-30 at 7.19.16

При Huawei от друга страна се отчита спад от около 22-23% на годишна база и това ги е върнало на второ място. 

Третата позиция сякаш е най-любопитна. Там са китайците от Xiaomi, които бележат ръст от около 45 на сто за тримесечието и изпреварват за първи път Apple. 

Американската компания от своя страна не е оказала сериозна съпротива през този отчетен период, тъй като смартфоните от серията iPhone 12 бяха забавени заради COVID-19 и пазарният им дебют се измести за октомври/ноември, вместо традиционния септември. 

На база последното би било логично да очакваме последното тримесечие да донесе ново разместване, особено на трета и четвърта позиция. Анализаторите от Strategy Analytics вече прогнозираха, че за Q4 смартфоните на Apple ще се превърнат в най-популярните 5G устройства на пазара. 

Screenshot 2020-10-30 at 7.15.33

Screenshot 2020-10-30 at 7.15.22

Screenshot 2020-10-30 at 7.15.06

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар