You Tube блокира „Скай нюз Австралия“ заради отразяването на пандемията

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Видеопорталът You Tube блокира телевизия „Скай нюз Австралия“ за седмица заради начина й на отразяване на темата за коронавируса, предаде ДПА.

Говорителка на You Tube потвърди, че телевизията е разпространила невярна информация за пандемията.

You Tube има ясна и сигурна политика за недопускане на дезинформация за КОВИД-19, заяви видеопорталът. Едноседмичното блокиране действа от четвъртък.

You Tube не предостави по-подробна информация за съдържанието, представляващо нарушение.

Според материал на британския вестник „Гардиън“ „Скай нюз Австралия“ е публикувала редица видеа, в които се отрича съществуването на КОВИД-19 или хората се насърчават да приемат срещу КОВИД-19 лекарството срещу малария хидроксихлорохин или противопаразитното лекарствено средство ивермектин.

„Скай нюз Австралия“ определи блокирането като „смущаваща атака срещу възможността да се мисли свободно“.

„Скай нюз Австралия“ е с временно преустановено право да публикува в притежаваната от Гугъл платформа Ютюб заради публикуване на мнения, с които технологичният гигант не е съгласен“, се казва на сайта на телевизията.

Сред преценените като неуместни видеоклипове са дебати дали маските са полезни и дали пълните затваряния са оправдани, изтъква „Скай нюз Австралия“.

„Подходът на You Tube за контролиране на дебатите около КОВИД-19 изглежда своеволен и насочен срещу консервативните гласове“, заяви телевизията.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар